Ingatlanügynök – Amin nem érdemes spórolni

ingatlanügynök

Miben segít az ingatlanügynök?

Az ingatlanügynök segít megszűrni a leendő ügyfeleket, akik az ingatlanba érkeznek majd. Ugye senkinek sem mindegy, hogy valóban potenciális vásárlóról van-e szó, vagy csak ingatlan túristákról. Az ingatlantúristák, amikor éppen kedvük szottyan csak kedvtelésből, unaloműzésből, vagy éppen más érdekekből jönnek az ingatlanunkat megtekinteni. Az ingatlanügynök továbbá segíthet adott esetben a vevőnknek – a hiteltanácsadó kollégájával közösen – megtalálni a szükséges és megfelelő kölcsönt, hogy a leendő tulajdonosok valóban meg is tudják vásárolni az ingatlant és ne csak egy hiú ábránd legyen. Sokan bizony nagy(obb) értékű ingatlant árulnak, így nekik egy hamadik személy jelenléte az ingatlan bemutatása során biztonság érzetet nyújthat. Akadnak olyan helyzetek is, amikor nem tartózkodunk az ingatlan közelében, vagy nincs időnk mindig készenlétben állni, ilyenkor egy hivatalos dokumentum kíséretében átadhatunk egy kulcsot a lakásunkhoz, mellyel az ingatlanügynök bármikor szabadon – tőlünk függetlenül is – be tudja mutatni az ingatlanunkat a potenciális vásárló jelölteknek. Nem utolsó sorban a jó ingatlanügynök nagy rutinnal rendelkezik, így nagyobb eséllyel tudja eladni – érzelmektől mentesen – a meghirdetett ingatlant.

Hogyan válassz jó ingatlanügynököt?

Évek óta kacérkodom a lakáscsere gondolatával, de rendszerint már az ingatlanhirdetések faramuci, ostoba megfogalmazásaitól is elmegy a kedvem az egésztől. „A lakás fürdőjében a fárasztó nap végén fürdőkádban kényeztethetjük magunkat. (SIC!)” Mi vaaan??! És akkor még azt sem tudom, hogy milyen ingatlanügynök keze közé kerülök… Pontosan tisztában vagyok vele, mennyi minden múlik rajta. Egy rossz ügynökkel nemcsak rengeteg pénzt (és időt) bukhatok el, de ráadásul kismilliónyi bosszúsággal is nehezebbé teszem az életemet. Honnan ismerhető fel, ki a jó ügynök? Erről faggattam a szakértőket. Fiala Borcsa írása.

Vannak jó szakemberek

A jó ingatlanos kiválasztása az első benyomásnál elkezdődik. Már a telefonálás alapján ki lehet szűrni, ki az, aki szimpatikus, és valóban szívén viseli az ügyedet. Elkezdhetsz reménykedni, ha rögtön felveszi a telefont, de ha épp nem ér rá, akkor felírja a számodat, aztán pedig tényleg visszahív. Nem feltétlenül baj, ha valaki kezdő, hiszen amikor egy nagyobb csoporton belül dolgozik, megkapja a szükséges támogatást és az információkat. Az egyéni vállalkozó, kezdő ingatlanügynök azonban ritkán tud egy ilyen erőteljes háttérországot felmutatni.

„Jó pár éve, amikor a mostani lakásunkat kerestük, találkoztunk egy korrekt, megbízható, szimpatikus ingatlanossal, akihez azóta is ragaszkodunk. Mindent ő intéz az igencsak kiterjedt családunkban. Ám nagyon rögös volt a hozzá vezető út.”

Vannak kóklerek

Kétfajta ingatlanügynök van, az egyik, aki ebből él, és a másik, aki csak mellékesen csinálja, napi két órában. Ezt a munkát azonban nem lehet napi két órában csinálni, teljes elköteleződést kíván a feladat. Mindig az ügyfél rendelkezésére kell állni, készen arra, hogy bármikor, bármit átbeszéljen vele.

„Elképesztő fazonok, pattanásos, ifjú titánok, közvetlenül a nyugdíj előtt elbocsátott fájdalmasan szánalmas alakok… sajnos általában ilyen figurákba futottam bele. Görcsösek voltak és cseppet sem értettek az ingatlanpiachoz. Csak az számított nekik, lesz-e jutalék a végén vagy sem. Mindegyiknél az volt az érzésem, hogy én vagyok az első ügyfele.”

„A legdurvább arc elvitt megnézni egy lakást, ahol a tulajdonos és a családja éppen a testvérük temetésére indult volna. Cirka harminc ember fogadott bennünket gyászban, koszorúkkal… és ezt pontosan tudta az ügynök. Nyugtatgatott, hogy ne is törődjek vele. Én pedig még életemben nem voltam ennyire kellemetlen helyzetben.”

„Azt hittem, ilyen fokú értetlenség nincs a világon. Talán nem érti, amit beszélek? Három hálószobát szeretnék, ő meg jött, hogy »másfél szoba, plusz alkóv. Értse meg, kihagyhatatlan!« Nem értettem meg.”

(Belső Otthon – Török Gábor András megjegyzés: nagyon nem értünk egyet a cikk írójával, melyben életkor, kinézet, stb. alapján kritizálja az embereket. Sokkal szimpatikusabb inkább, hogy mindenkinek adnak esélyt ebben a szakmában, aki valójában dolgozni akar. Ráadásul nagyon kemény munka is, hiszen fix fizetés nélkül. Helyette általában még előre a közvetítő személyeknek kell beleinvesztálniuk pár százezer forintot a képzésekbe, a telefonszámlákba, hirdetési csomagokba, adott esetben üzemanyag költségekbe, vagy BKV – Volán bérletbe, amelyek egyszer talán megtérülnek. De elég sűrűn előfordul, hogy a munkájukba fektetett energiájukért cserébe bizony mínuszosan szállnak ki az egész buliból!)

Vannak praktikák

Meg kell nézni, milyen cégnél dolgozik az ingatlanos, hogy az valóban ismert és megbízható-e. Minél nagyobb a cég, az ellenőrzés és a szervezettség, annál biztosabb, hogy minden megfelelő lesz majd. És valószínűleg annál magasabb a szakmai nívó.

(Belső Otthon – Török Gábor András megjegyzés: egyáltalán nem igaz, sőt! A mai két legnagyobb piacvezető cégnél van a legnagyobb nyomás és a legnagyobb fluktuáció. Az Otthon Centrumnál például olyannyira a jutalékra mennek, hogy az aljasságukban kiadják az eladó ingatlan címét és miután az eladót nem is értesítették erről – elvárják, ha más irodától viszik esetleg az ügyfelet és megvásárolja az ingatlant, akkor ők kapják a SEMMIÉRT a jutalékot! Ez náluk – legalábbis a Hidegkúti úti irodájuknál nagy sláger! Természetesen a másik oldalról – mint vevő nézve az egész ügyet – szintén milyen kellemetlen lehet, hogy azt hisszük megtaláltuk végre álmaink otthonát és csalódnunk kell, mert egy ilyen húzás miatt inkább visszalép mindenkitől az eladó – jogosan! Elképzelhető, hogy sok mindenkit sikerült már így átvágniuk ilyen és ehhez hasonló próbálkozással – melyet kis irodánál is tapasztaltunk sajnos – ezért célszerű minden alkalommal úgy szerződni írásban, hogy belefoglaljuk – minden megtekintésről, címkiadásról írásos anyagot kérünk elektronikus formában – közvetlenül az esemény bekövetkezése után!)

Forrás

Ingatlanügynök – Amin nem érdemes spórolni